5/5

Uw 5 sterren luxe huurcamper

Extra (uitrusting) informatie

Hieronder treft u nadere of uitgebreidere informatie over campers of over speciale opties of systemen waarmee de meeste van onze campers zijn uitgerust. Ook zijn voor uw gemak links opgenomen naar websites van de fabrikanten. Kijk hier voor het overzicht en de extra accessoires per camper van uwluxecampers.nl

Campergewichtsinformatie

Elke camper is in het wegverkeer slechts goedgekeurd voor een bepaald maximumgewicht. Dit maximumgewicht van 3500kg bij onze campers mag tijdens het rijden in geen geval worden overschreden. 

De massa rijklaar is het gewicht van de camper met 90 procent vulling van de brandstoftank, een eventueel meegeleverd reservewiel,  een gereedschap, een bestuurder van 75 kilogram, een gastank met 90 procent vulling en een 90 procent gevulde schoonwatertank meegewogen. De fabrikant geeft dit gewicht op per type camper. Door aanpassingen en extra accessoires wijkt het werkelijke gewicht af van de opgave door de fabrikant.

Belangrijke tips:

  • Vermijd overtollige bagage
  • Neem niet onnodig veel levensmiddelen mee. 
  • Reis niet met een volle schoonwatertank, gebruik eventueel flessen voor onderweg
  • Ledig uw vuilwatertank en toiletcassette regelmatig
  • Eventueel met minder diesel rijden en wat vaker tanken.

Het E&P levellingsysteem

Vaak is de ondergrond niet helemaal vlak of wat schuin. Met een druk op de knop kunt u uw camper of caravan binnen 2 minuten volledig automatisch horizontaal laten uitlijnen en staat uw voertuig in balans. De hydraulische steunpoten zorgen er ook voor dat de camper niet meer wiebelt.

Het BearLock beveiliging systeem

Sinds jaar en dag wordt de BearLock als uitermate probaat anti-diefstalmiddel
toegepast binnen de camperbranche. 

Stel u komt terug van een heerlijke wandeling in Italië en uw
camper is weg! Zo’n gebeurtenis is een enorme traumatische ervaring die wij graag voorkomen. Daarom zijn al onze campers uitgerust met dit  originele BearLock® anti-diefstalsysteem.

Dometic dakairco voor uw comfort

We voelen ons behaaglijker als de temperatuur in het interieur tussen 18 °C en 22 °C en de luchtvochtigheid tussen 40 en 70% ligt. Om deze omstandigheden in een camper of caravan te realiseren, moet de lucht tegelijkertijd worden gekoeld en ontvochtigd. Onze campers zijn voorzien van de kleinste dakairco’s op de markt voor het koelen en ontvochtigen van campers en caravans. Geniet van het comfort van aangename binnentemperaturen.

Thule luifel gebruiksgemak

Handmatige luifels beschikken over een uitschuifbare zwengel voor het eenvoudig openen en sluiten van de luifel. Dankzij het Thule Quick Release systeem zijn de steunpoten snel te ontgrendelen en bovendien worden ze verticaal uit de voorlijst neergelaten om mogelijke schade aan de voertuigwand te voorkomen. Stel de steunpoten op de juiste hoogte in door middel van het gebruiksvriendelijke vergrendelingssysteem.

Truma CP plus - bedieningspaneel voor verwarming

Met zijn praktische draai- / drukknop stel je in een handomdraai je gewenste kamertemperatuur in van je camper.

Intuïtief bedienen met de praktische draai-/drukknop

Water- of binnentemperatuur per tijdschakelklok programmeren

 

Truma Duo Control CS

Op de nieuwe generatie gasdrukregelaar Truma DuoControl CS kunt u twee gasflessen in uw camper of caravan aansluiten. De installatie schakelt automatisch om naar de tweede gasfles als de gebruikte gasfles leeg is. De geïntegreerde crashsensor maakt veilig verwarmen ook tijdens het rijden mogelijk. Hij voorkomt dat er bijvoorbeeld na een ongeval gas ontsnapt.

Is de crashsensor geactiveerd, dan kunt u deze zelf resetten. Om ervoor te zorgen dat de gasdrukregelinstallatie snel weer gebruiksklaar is, hoeft u op de DuoControl CS enkel de gele resetknop in te drukken.

Het cassettetoilet

Het cassettetoilet is het meest voorkomende toilet in campers. Per camper kunnen ze wat verschillen, maar in de basis werken ze bijna allemaal hetzelfde. Een cassettetoilet is vast gemonteerd aan de camper en alleen de afvaltank is draagbaar. Uitnemen doe je via het serviceluik aan de zijkant van de camper. 

Een cassettetoilet is eigenlijk bijna hetzelfde als een gewoon toilet. Het verschil is vooral dat je toilet niet is aangesloten op het riool en dat je uitwerpselen worden opgevangen in de cassette. Ook ben je niet aangesloten op het waternet, maar op een spoelwatertank. Daardoor is de waterdruk wat lager en moet je soms een paar keer spoelen.

 

Aqua Kem Blue van Thetford is wereldwijd de nummer één. Krachtig, gaat bij een gemiddeld dagelijks gebruik 4 tot 5 dagen mee gaat. Heeft een heerlijk frisse geur.

Aqua Soft:

Superzacht toiletpapier dat snel oplost. Voorkomt verstoppingen en maakt het legen van de afvaltank eenvoudiger.

  • Helpt verstoppingen of beschadiging van de afvaltank te voorkomen
  • Speciaal ontwikkeld voor chemische toiletten
 Binnenkort verkrijgbaar bij Uwvakantiewheels BV (Vergeet niet een aantal rollen extra mee te nemen).

Benegas Light

Benegas Light de nummer 1 kunststof gasfles is zeer populair bij kampeerders en BBQ-liefhebbers.

Tot 50% lichter dan stalen flessen met een zelfde inhoudsmaat. Ruime handgrepen om makkelijk
te kunnen tillen.

*Consumenten adviesprijzen voor Nederland inclusief btw per 1 februari 2022. Exclusief € 40,- statiegeld. Ruil je lege fles in voor een volle. Geen zorgen over keuringen, dat doen wij voor je.

Binnenkort verkrijgbaar bij Uwvakantiewheels BV. U krijgt altijd één volle fles mee afhankelijk van de verhuurperiode. Soms is het handig om een tweede volle bij te kopen.

Benegas Light 5 kg
€ 49,95*
Afmeting: 30,5 cm x 39 cm (b x h) Aansluiting: DIN (links om) Leeg gewicht: 3,8 kg

Benegas Light 10 kg
 € 59,95*
Afmeting: 30,5 cm x 57,1 cm (b x h) Aansluiting: DIN (links om) Leeg gewicht: 5,3 kg


Stroom op de camping

Je kunt tegenwoordig (bijna) niet meer zonder stroom. Ook niet wanneer je gaat kamperen. Gelukkig zijn de meeste kampeerplekken voorzien van een stroompunt. Nu betekent dit (helaas) niet dat je dan zomaar alles aan de stroom kunt zetten … tenminste, als je wilt dat de stoppen van de camping het houden!

Campingstekker, welke heb je nodig?

De campingstekker die het meest gebruikt wordt op de campings in Europa voor stroom op de camping in je caravan, camper of tent is de blauwe CEE stekker. De stekker die de stroomkast in gaat is de CEE eurostekker met de puntjes (male).

Over Epass24

Met de EPASS24-app kunt u moeiteloos uw Noorse en Zweedse tolheffingen beheren.

  • Bij een verblijf in Noorwegen is het niet nodig actie te ondernemen. Met camera’s boven de weg wordt het kenteken van het voertuig gescand, niet het kenteken van de aanhangwagen of caravan.
  • De rekening wordt vervolgens binnen vier tot zes maanden thuisgestuurd. Voor deze service geldt geen extra toeslag.

Maak een account aan voor uw huurcamper.  De bedragen worden dan rechtstreeks van uw eigen rekening afgeschreven. Vergeet niet de juiste periode aan te geven. Voor meer informatie: https://www.epass24.com/nl

Allianz

Eigen risico verzekeren?

Bij het huren van een camper betaal je borg. De verhuurder heeft een verplichte een (casco)verzekering afgesloten met een eigen risico. In geval van diefstal van of schade aan het gehuurde voertuig, betaal je dan vaak zelf het eigen risico. En bij schade krijg je de borg niet terug van de verhuurder.

Met de Eigen Risico Verzekering Autohuur van bijvoorbeeld Allianz of Europeesche kan in dit soort situaties een vergoeding voor de borg en het eigen risico verzekerd worden. Dit is een aanvullende verzekering op de (casco)verzekering
van het gehuurde voertuig. Een camper kan je verzekeren vanaf ca € 8,50 per dag.

Adblue

AdBlue® is geen additief voor brandstof, maar een oplossing van water en ureum, met een eigen reservoir dat regelmatig moet worden bijgevuld wanneer dat gevraagd wordt. Deze technologie zorgt ervoor dat er wordt voldaan aan de eisen voor dieselemissies; eveneens worden het lage brandstofverbruik, de bestuurbaarheid, het koppel en het vermogen van uw voertuig gewaarborgd.

Het AdBlue®-verbruik is afhankelijk van uw rijstijl. Een lampje of een bericht op het instrumentenpaneel waarschuwt wanneer het bijgevuld dient te worden. Wanneer de AdBlue-tank volledig leeg raakt, is het niet meer mogelijk om de motor te starten! Er dient altijd tenminste 5 liter bijgevuld te worden.

Bij Fiat Ducato is een AdBlue-verbruik van ongeveer 3,5 tot 5 liter per 1000 kilometer redelijk normaal. De tankinhoud bedraagt 15 liter. Adblue tanken is vaak goedkoper dan bijvullen met de 5 of 10 liter flacon. De prijzen variëren van ruim € 1,00 per liter aan de pomp tot wel € 4,00 in een flacon.

 

Een aantal van onze campers is uitgerust met de nieuwe dieselmotoren Euro 6 en de speciale SCR-katalysator (Selective Catalytic Reduction) die voor de beperking van de stikstofoxidenemissies (NOx) AdBlue® gebruikt.

“ Een goed ingevuld schadeformulier is de basis voor elke schademelding”

– Diny & Robin

 

Als er onverhoopt schade aan de camper is.

Wanneer u schade hebt opgelopen of hebt veroorzaakt wilt u snel geholpen worden. Meld dit altijd eerst aan ons per telefoon of E-mail (info@uwluxecamper.nl). Wanneer er grote spoed bij is, (ongeval of uitval) bel dan de Spitz (VHD) alarmdienst +31 850 239 252.  In de andere gevallen is het wenselijk per mail en telefonisch een schade te melden. Probeer dit altijd zo snel mogelijk te doen via schade@spitz-verzekert.nl of bel naar 0523 – 613 621. In overleg doen wij dat voor u.

Scroll to Top