5/5

Uw 5 sterren luxe huurcamper

Water FAQ

De pomp loopt maar er komt geen water uit de kraan

Controleer de waterpomp: Voordat je begint, zorg ervoor dat de waterpomp is ingeschakeld en dat er voldoende water in de watertank zit.

Open alle kranen: Draai alle kranen in je camper open, inclusief de warmwaterkraan als je die hebt. Dit helpt om lucht uit het systeem te laten ontsnappen.

Laat de pomp draaien: Schakel de waterpomp in en laat deze een paar minuten draaien. Dit helpt om eventuele luchtbellen uit de leidingen te verwijderen.

Controleer op luchtbellen: Controleer of er luchtbellen uit de kranen komen. Als je luchtbellen ziet, laat de pomp dan nog wat langer draaien totdat het water gelijkmatig stroomt.

Sluit de kranen: Draai alle kranen weer dicht.

Herhaal indien nodig: Als je nog steeds luchtbellen ziet of als de waterstroom niet consistent is, herhaal dan stap 3 en 4 totdat de pomp goed is ontlucht.

Controleer de druk: Controleer of de waterdruk nu normaal is. Als je nog steeds problemen ondervindt, controleer dan of er geen lekkages zijn en of de pomp correct is aangesloten.

Ik kan de watertank niet gevuld krijgen

Controleer de stoppen en kranen: Zorg ervoor dat alle stoppen en kranen dicht zijn voordat u begint. Check de handleiding voor de plaats van de stoppen. 

Vorstbeveiliging: Controleer of de vorstbeveiliging dicht staat. Als de temperatuur onder de 4 graden Celsius is, zet dan eerst de kachel aan om te voorkomen dat de vorstbeveiliging opengaat en u al het water verliest.

Vul de schoonwatertank: Vul de schoonwatertank met vers water. Let op dat u de juiste tank vult en niet per ongeluk de dieselopening gebruikt.

Ontlucht de leidingen: Zodra de watertank gevuld is, opent u de kraan om de lucht uit de leidingen te laten ontsnappen.

Hoe zet ik de vorstbeveiliger uit?

Wat is een vorstbeveiliging? Een vorstbeveiliging bevindt zich meestal in de buurt van de boiler in je camper. Het doel ervan is om te voorkomen dat het water bevriest bij koude temperaturen. Als de temperatuur ’s nachts onder de 7 graden Celsius komt, schakelt deze beveiliging in en laat al het water uit de camper lopen om schade door bevriezing te voorkomen.

Waar vind ik de vorstbeveiliging? In de buscamper bevindt deze zich links achterin de garage achter het boiler luik. Bij ander campers onder één van de vloerluiken. 

Hoe zet je de vorstbeveiliging uit? Controleer of de blauwe draaiknop van de vorstbeveiliging evenwijdig aan de behuizing staat. Als dat het geval is, is de vorstbeveiliging geactiveerd. Druk ook het kleine blauwe knopje aan de achterkant in. Dit kan soms wat lastig zijn omdat het knopje verstopt kan zitten. Door de draaiknop een kwartslag te draaien, schakel je de vorstbeveiliging uit.

Er loopt water onderuit de camper en er staan geen kranen open.

De vuilwatertank van een camper is waar het afvalwater zich verzamelt, afkomstig van de spoelbak, doucheafvoer en andere sanitaire voorzieningen. Het is belangrijk om de vuilwatertank regelmatig te legen om geurtjes en overstromingen te voorkomen. 

Kijk in de handleiding voor de plaats van de handel / stop van de vuilwater tank. Waarschijnlijk staat die open. Het water stroomt uit de PVC-pijp. Draai deze handel een kwartslag. Bij buscampers bevinden deze handel zich aan de buitenkant. Bij andere campers in één van de vloerluiken.

Er piept een vuilwater tank alarm. De vuilwater tank zit vol.

Hier zijn enkele stappen om de vuilwatertank van je camper te legen:

Vind de afvalwaterafvoer: Zoek een afvalwaterput op de camping of langs de weg waar je de tank kunt legen.

Zoek de plaats van de handel/ kraan: Kijk in de handleiding voor de plaats van de handel / stop van de vuilwater tank. Waarschijnlijk staat die open. Draai deze handel een kwartslag. Bij buscampers bevinden deze handel zich aan de buitenkant. Bij andere campers in één van de vloerluiken.

Plaats de camper boven de afvoer: Parkeer de camper dicht bij de afvoer en zorg ervoor dat je boven een afvalwaterput staat.

Open de afvalwatertankklep: Draai de handel/ kraan 90 graden om de klep te openen. Het water zal uit de PVC-pijp stromen.

Laat de tank leeglopen: Wacht tot de tank volledig leeg is.

Sluit de afvalwatertankklep: Draai de sleutel 90 graden terug om de klep te sluiten.

Scroll naar boven